Koh Phangan

Koh Phangan

mandag 2. desember 2013

2.desember

Endelig tilbake i huset vårt, som Ines sa da vi gikk av taxien. 3 dager på Koh Samui er unnagjort og det var veldig greit å dra tilbake til Koh Phangan i dag:-) På fredag skulle vi sitte på med Geir, vår alt-mulig-mann til Thong Sala for å ta båten videre. Da vi kom til den første bakken stod 6 biler parkert og en var på vei nedover bakken. Sidelengs. Der måtte vi opp hvis vi skulle ta ta båten. På første forsøk ble vi stående i svingen å spøle ei stund før vi også måtte skli nedover igjen. Etter ei stund ga Geir bånn gass og vi fikk to mannfolk på lasteplanet som humpet bilen så vi ikke ble sittende fast. Det gikk-phjuh!

Ylva utforsker fiskedammen ved båtpiren
Vi tok ferga over, og 'snakket' om bølgene begynte før ferga kom. Da vi satte oss ned fikk vi beskjed om å holde godt fast i jentene. Vi har da tatt Sulaferga før, tenkte vi. Hohoi! Når du bare ser himmel på den ene siden og bare hav på den andre siden er det vel et tegn på at båten ikke står vannrett.Men Geir sa at han trodde det kom til å være verre enn dette, så vi trøstet oss med det. Vel over på Koh Samui tok vi taxi til hotellet som viste seg å være bungalow, men en fin en sådan. Et godt stykke utenfor sentrum, men i flotte omgivelser.


Ines drikker fra en kokosnøtt!
Fredags kveld dro vi til Fisherman's village for å sjekke ut walking street, et slags nattmarked. Høy musikk, blinkende lys, engasjerte selgere, deilige lukter og mange turister. Jentene vel plassert i søskenvogna (veldig fornøyd med valget om å kjøpe og ta med den), og vi var klare for å prute! Men hva skulle vi kjøpe? Der var mye av det samme som vi hadde sett før, bare i noen flere farger og størrelser. Men en opplevelse-absolutt! Vi endte opp med noe Hello Kitty stæsj og noen tekniske duppeditter, noen sminkekoster og en blinkende angry bird! I skrivende øyeblikk har forresten strømmen kommet og gått ca 10 ganger, og nå går vi for halv maskin. Skikkelig irriterende, det må være det eneste negative med denne plassen.På lørdag dro vi til Naenom dyrepark. Vi startet med å ta bilde sammen med en stakkars tiger i kjetting. Ines nektet egentlilg, og bildet ble utrolig dårlig. Men vi kunne jo ikke ikke gjøre det? Ingenting for tante Vibeke i denne dyreparken.. Vi var på elefant-, ape-, krokodille-, fugl- og slangeshow. Ylva synes elefantene var helt fantastiske da de kom med snabelen helt inntil oss for å få penger. De må være de rikeste elefantene på denne jord, for alle ga jo selvfølgelig det de hadde. Ines var litt engstelig for alle de nærgående elefantene, og synes det var en lettelse å forlate elefantene til fordel for ape i bånd. Jeg, Kjerstin, ble valgt som frivillig i fugleshowet. En papegøye skulle gjette alderen min. Og den greide det! Har alt på video, det er et mysterium hvordan den greide å gjette på 29 år!? Spesielt når jeg synes jeg ser ut som jeg er 25! På slangeshowet fikk Andreas holde en slange, slangen gjettet at han var 10 år i det øyeblikket. Neida, det var bare jeg som synes det.På kvelden dro vi inn til Chaweng sentrum, også kalt partystranda på øya. Der var det plenti av folk, skandinavere og russere, partybiler og flammedamer i gatene. Ines flettet håret og fikk minimanikyr samtidig. Jeg måtte vente på henne, så da ble det manikyr og pedikyr på meg også:) På søndag dro jeg og Ines turen til Fishermans village igjen for å virkelig shoppe litt. Men der var ingen boder og engasjerte selgere. Den sprudlende byen var bare i live på fredager, tydeligvis. Men vi dro på restaurant og fikk kjøpt noen kjoler likevel. Og en hel del tull som vi sikkert nok har mistet allerede. 

Ines på restaurant:)

På mandag var det tid for hjemreise, men da vi skulle booke båt fikk vi beskjed om at den båten ikke gikk pga høye bøøølger. DA ble jeg litt småkvalm. Men vi tok båten som gikk litt senere, en litt større og robust båt. Etter 2 minutter kjente jeg lukta av spy, deretter gikk det slag i slag. Mannskapet gikk rundt med spyposer og doen var konstant opptatt. Ines sovnet i fanget på Andreas mens jeg og Ylva satt oss bakerst i båten under en lufteventil. Andreas skjønner ikke hvordan folk kan bli SÅ sjøsyke, men det skjønner jeg. Heldigvis ble ingen av oss dårlige, men jeg kjører fremdeles litt båt i hodet. 
-GODT å komme tilbake til huset vårt, selv om strømmen kommer og går.


Litt rart å lese om alle juleforberedelsene dere gjør da det er lite som minner om jul her. Vi kjøpte ei blinkende nisselue på markedet, men den ble litt for varm.. Ines synes det er stor stas å få se Jul i Svingen hver dag og lytte til Julemysteriet på lydbok. Ylva klapper og gliser mye om dagen med sine 3,5 tenner. 


Håper alle har ei trivelig adventstid og ikke stresser på seg mageknip!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar